Η Diane Keaton εξομολογείται το πρόβλημα της με τη βουλιμία που αντιμετώπιζε επί πέντε χρόνια


The odd couple: Diane Keaton - the little-known actress from California and Woody Allen in 1972
Η Diane και ο Woody το 1972 

Για πρώτη φορά μιλά η γνωστή ηθοποιός  για την επί πέντε χρόνια μάχη της  με το πρόβλημα της βουλιμίας. 

Προσπαθώντας να δώσει μία απάντηση στην αιτία του προβλήματος της  η ηθοποιός θυμάται ότι από την ηλικία των 11 ετών είχε κόμπλεξ για την εμφάνισή της, το σώμα της και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της που δεν έμοιαζαν με της Αudrey Hepburn .... σε σημείο που κοιμόταν με ένα τσιμπιδάκι των μαλλιών στη μύτη προκειμένου να την ... ισιώσει! Ήταν ανασφαλής και την φόβιζε η γνώμη των άλλων.


Αυτή η έλλειψη αυτοπεποίθησης την οδήγησε στο πρόβλημα της βουλιμίας όταν της ζητήθηκε να χάσει αρκετά κιλά για ένα ρόλο το 1968 όταν ήταν ακόμα 22 ετών για το ροκ μιούζικαλ Hair. Το βάρος της δεν ήταν το ιδανικό για ένα μιούζικαλ που απαιτούσε από τους ηθοποιούς να σχίζουν τα ρούχα τους και όταν άκουσε από μία συμπρωταγωνίστρια της να μιλάει για μια γυναίκα που πίεζε τον εαυτό της να κάνει εμετό για να μένει αδύνατη θεώρησε ότι βρήκε τη λύση...

Όμως καταναλώνοντας ημερησίως 20000 θερμίδες και κατόπιν κάνοντας εμετό, της δημιούργησε καούρες, δυσπεψία, ακανόνιστη περίοδο, χαμηλή πίεση και 26 κουφάλες στα δόντια ενώ οι επιπτώσεις στην ψυχολογία της ήταν ακόμα μεγαλύτερες αφού χρησιμοποιούσε το φαγητό για να ξεφεύγει από την πραγματικότητα.

Το πρόβλημα συνεχίστηκε κατά την διάρκεια της σχέσης της με τον Woody Allen για τον οποίο θεωρούσε ότι είχε πάθος με τις νευρωτικές γυναίκες.
Η Diane αρχικά δεν αντιμετώπισε την βουλιμία ως πρόβλημα αλλά ως τρικ για να χάνει κιλά. Η ίδια εξομολογείται ότι απέφευγε πολλές φορές τα ραντεβού της με τον Woody Allen προκειμένου να μείνει μόνη της στο διαμέρισμά τους και να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες φαγητού.


Ο Woody Allen αγνοώντας το πρόβλημα της και ενώ την συνέχαιρε για την μεγάλη όρεξη της προς το φαγητό, την βοήθησε άθελα του, όταν της συνέστησε μια ψυχοθεραπεύτρια για να αντιμετωπίσει το άγχος και τις ανασφάλειες τις και την οποία η Diane επισκεπτόταν καθημερινά για 18 μήνες. Τότε, στα 25 της χρόνια ξαφνικά άρχισε να τρώει και πάλι κανονικά.

Η Diane ξεκίνησε μία καινούρια περίοδος στη ζωή της τόσο σε προσωπικό επίπεδο αφού ξεπέρασε τις ανασφάλειες της όσο και επαγγελματικό, αφού άρχισε να γίνεται γνωστή μέσα από τις ταινίες του συντρόφου της Woody Allen.

"Αρνούμαι να ντρέπομαι και δεν με ενδιαφέρει πια για το τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...