ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΜΑΣΣΑΧΟΥΣΕΤΗ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟΣ ένα δημόσιο σχολείο μιας πόλης με 86.000 κατοίκους, της Nashua στη Μασσαχουσέτη των ΗΠΑ , το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε την επιβολή ποινής 100 δολαρίων την ημέρα! σε όποιον μαθητή ξεπεράσει τις 20 αδικαιολόγητες απουσίες. 


Σύμφωνα με τον Έφορο της περιφέρειας, σκοπός της εν λόγω ποινής είναι να κρατηθούν οι μαθητές στην τάξη με την απειλή ενός προστίμου και να συμμορφωθούν στους κανονισμούς του σχολείου τους.

Πολλά σχολεία της Νότιας Καρολίνα επίσης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον αυξημένο αριθμό σκασιαρχείων των μαθητών τους, όπως το Dudlei στην περιοχή Greensboro, το οποίο προσφάτως υιοθέτησε μια τεχνική αφαίρεσης των λεγόμενων ακαδημαϊκών βαθμών (ένα σύστημα συλλογής βαθμών κατά την διάρκεια των σπουδών του μαθητή  απαραίτητοι προκειμένου να αποφοιτήσει) από τους μαθητές που χάνουν πάνω από 4 μαθήματα 

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Δυτικής Βιρτζίνια αντιμετωπίζει το θέμα πολύ σοβαρά. Συγκεκριμένα, η δικαστής Robin Jean Davis απευθύνει ένα σκληρό μήνυμα σε όσους έχουν να κάνουν με εφήβους, γονείς και καθηγητές, λέγοντας ότι τα παιδιά που κάνουν συνεχώς σκασιαρχείο και τελικά αφήνουν το σχολείο καταλήγουν να έχουν εγκληματική συμπεριφορά. Συγκεκριμένα, 8 στους 10 κρατούμενους στις φυλακές της Δυτικής Βιρτζίνια είχαν διακόψει το σχολείο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...