Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣΤο συναίσθημα της ευγνωμοσύνης είναι ένα από τα πιο δυνατά συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος, τόσο δυνατό ώστε να τον κάνει να αλλάξει στάση απέναντι στη ζωή και να νιώσει πιο ευτυχισμένος!


Όταν μάθουμε να λέμε ευχαριστώ, όχι απαραίτητα μόνο για κάτι συγκεκριμένο που μας έκανε κάποιος, αλλά για κάθε τι καλό που έχουμε στη ζωή μας, κάνουμε καλό στη ψυχή μας.  

Πολλοί ψυχολόγοι και βιβλία αυτοβοήθησης προτείνουν την χρήση ημερολογίων στα οποία μπορούμε να σημειώνουμε σε εβδομαδιαία βάση ή ακόμα και ημερησίως ανάλογα με το πως αισθάνεται ο καθένας, όλα αυτά για τα οποία είμαστε ευγνώμονες. 

Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό θεραπευτικό εργαλείο ειδικά αν εστιάσουμε στους ανθρώπους που είναι στη ζωή μας και αν σκεφτούμε πώς θα ήμασταν χωρίς αυτούς και χωρίς αυτά για τα οποία εκφράζουμε την ευχαριστία μας.

Η έκφραση της ευγνωμοσύνη σχετίζεται με νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου καθώς και με τον αριστερό προ μετωπιαίο μυελό του εγκεφάλου που επηρεάζει τα θετικά συναισθήματα όπως η αγάπη αλλά και ορμόνες που βρίσκονται στο αίμα και λειτουργεί σαν ένα πολύ καλό αγχολυτικό! Οι άνθρωποι που εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν θυμό, ζήλια, δυσαρέσκεια, λύπη και άλλα αρνητικά συναισθήματα που καταλήγουν στο στρες. Αντίθετα, όταν λες ευχαριστώ αισθάνεσαι "νικητής" 

Γι αυτό, αν σας έρχονται στο μυαλό δύσκολες στιγμές που έχετε περάσει στη ζωή σας, λύπες και απώλειες αγαπημένων προσώπων, σκεφτείτε ότι έχετε αντέξει, τις έχετε ξεπεράσει και είστε εδώ με τις αναμνήσεις σας και με άλλα καλά που σας έδωσε ή θα σας δώσει η ζωή στην επόμενη στροφή.

...ο κόσμος δεν είναι πάντα άσχημος...

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...