ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΥΠΝΟΥ? ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΑΣ?

Ο καθηγητής  Chris Idzikowskia ειδικός ερευνητής σε θέματα του ύπνου αναφέρει σε έρευνα του ότι η θέση που υποσυνείδητα επιλέγουμε να κοιμηθούμε, επιδρά στην υγεία μας αλλά και σχετίζεται με χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας.
1. Η καλύτερη θέση ύπνου είναι η λεγόμενη εμβρυακή και μάλιστα από την δεξιά πλευρά ώστε να μην πιέζεται η καρδιά. Βέβαια, πολλοί υποστηρίζουν ότι καλύτερο είναι να μοιράζουμε τον ύπνο και στις δύο πλευρές.

Αυτή η θέση ύπνου, που επιλέγουν συνήθως οι γυναίκες, κρύβει έναν χαρακτήρα ευαίσθητο και ντροπαλό.
2. Η ύπτια θέση δεν είναι ιδανική. Όταν ξαπλώνουμε ανάσκελα προκαλούμε πρόβλημα στην αναπνοή μας γι αυτό και πολλοί άνθρωποι που κοιμούνται έτσι ροχαλίζουν. Επίσης δυσκολεύεται η διαδικασία της πέψης και μπορεί να προκληθεί γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση. Αυτό ισχύει και για τα βρέφη είναι όμως πιο συχνό στους ενήλικες.

Αυτή η θέση ύπνου, ειδικότερα όταν απλώνουμε και τα χέρια πάνω από το μαξιλάρι προκαλεί μούδιασμα σε όλο το σώμα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε για μερικά δευτερόλεπτα τουλάχιστον να κινηθούμε. Αυτό σχετίζεται και με τους εφιάλτες και ειδικότερα εκείνους που έχεις την αίσθηση ότι ξυπνάς και δεν μπορείς να κινηθείς.

Αυτή η θέση ύπνου χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο δοτικό, εύκολο στις φιλίες που όμως δεν θέλει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.

3. Μία επίσης καλή θέση ύπνου είναι μπρούμυτα ή σχεδόν μπρούμυτα με τα χέρια στο μαξιλάρι και το κεφάλι γυρισμένο στο πλάι διότι έτσι διευκολύνεται η πέψη και ο ύπνος είναι ήσυχος και ανεμπόδιστος.

Αυτή  τη θέση διαλέγουν άτομα ναι μεν κοινωνικά που θα μπορούσαν όμως να θεωρηθούν λίγο ευερέθιστα και όχι ανεκτικά στην κριτική ... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...