ΟΙ ΟΜΟΡΦΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ?


Με αφορμή το καινούριο του βιβλίο, ο Daniel Hamernesh, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας απαντάει στο ερώτημα αν όντως οι όμορφοι άνθρωποι είναι στη ζωή τους περισσότερο επιτυχημένοι ...


Πράγματι, βάσει της έρευνας του καθηγητή, αποδεικνύεται ότι ένας γοητευτικός άνθρωπος κερδίζει σίγουρα περισσότερα χρήματα στη ζωή του ειδικά αν το επάγγελμα του έχει να κάνει με πωλήσεις και με  κοινό.

Η ομορφιά βέβαια δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας που επηρεάζει το πόσα χρήματα κερδίζουμε. Σημαντικά είναι επίσης η εκπαίδευση, η ηλικία, η υγεία μας, ακόμα και το πόσο μεγάλη είναι η εταιρεία στην οποία δουλεύουμε, όμως η εμφάνιση βοηθά.

Για παράδειγμα, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στην εν λόγω έρευνα, ακόμα και ένας καθηγητής κερδίζει την εκτίμηση  των μαθητών του όταν είναι εμφανίσιμος! Αντίθετα, ένας ληστής θα είναι πιο επιτυχημένος αν είναι ασχημούλης παρά εμφανίσιμος γιατί θα τρομάζει ευκολότερα τα θύματα του και θα αποσπά τα χρήματα τους γρηγορότερα...!

Το σίγουρο είναι ότι ασχέτως με το πως μας έχει προικίσει η φύση, καλό θα είναι να προσέχουμε την εμφάνιση μας γιατί παίζει σημαντικό ρόλο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις τόσο επαγγελματικές όσο και ιδιωτικές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...