ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ?

Aπό την αρχαιότητα γινόταν χρήση φυσικών μαγνητών για τη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων υγείας. Το γνωστό μαγνητικό βραχιόλι που ίσως έχετε δει να φορούν πολλοί για να θεραπεύσουν την αρθρίτιδα, πρόσφατα πήρε έγκριση από το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί γιατροί θα μπορούν πλέον να το συνταγογραφούν ως "φάρμακο" στους ασθενείς τους. 

Η χρήση των μαγνητικών προϊόντων αποτελεί μια μορφή εναλλακτικής θεραπείας βασισμένη στην επίδραση του μαγνητισμού, που σύμφωνα με τους ειδικούς θεραπευτές συμβάλλει στη βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος και αυξάνει την ικανότητα των ιστών να αντιμετωπίζουν τις φλεγμονές. Ωστόσο, κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει με βεβαιότητα τον ακριβή τρόπο με τον οποίο δρα θεραπευτικά ο μαγνητισμός 
Σε ποιες περιπτώσεις βοηθάει:

Το μαγνητικό βραχιόλι και τα μαγνητικά προϊόντα γενικά υπόσχονται να ανακουφίσουν τους πόνους της αρθρίτιδας, τους πόνους που προέρχονται από τραύματα, τις διάφορες φλεγμονές των οστών αλλά και του μυϊκού συστήματος. Επίσης, χρησιμοποιούνται για οσφυαλγίες, κατάγματα, διαστρέμματα, δερματοπάθειες, μετατραυματικές και μετεγχειριτικές αποθεραπέιες. Ακόμη, μπορούν να βοηθήσουν όσους υποφέρουν από κιρσούς ή έχουν φλεβίτιδα. Επίσης οι μαγνήτες θεωρείται ότι:
- Διαθέτουν αντιφλεγμονώδη δράση
- Προκαλούν υπεραιμία και απελευθερώνουν ενδορφίνες οι οποίες ανακουφίζουν τον πόνο
- Απομακρύνουν τα οιδήματα
-Διευκολύνουν την απέκκριση των άχρηστων ουσιών από τον οργανισμό
-Μεταφέρουν θρεπτικές ουσίες μέσω του αίματος στην πάσχουσα περιοχή
- Ευνοούν το μεταβολισμό των λιπιδίων και των πρωτεϊνών 

Μόνο αν έχετε βηματοδότη ή είστε έγκυος απαγορεύεται η χρήση τους. Για τους υπόλοιπους, η χρήση των μαγνητικών προϊόντων δεν έχει καμία παρενέργεια στον οργανισμό.

(το παραπάνω άρθρο είναι αναδημοσίευση από το vita.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...