ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Photobucket
Εάν θέλουμε να καταλάβουμε τι πραγματικά έχει ο συνομιλητής μας στο μυαλό του, θα πρέπει να παρατηρήσουμε τις κινήσεις και τις εκφράσεις του και να μην αρκούμαστε στα λεγόμενα του.

Βέβαια η ικανότητα να "μεταφράζουμε" τη στάση του σώματος είναι κάτι που δεν μαθαίνεται από την μια στιγμή στην άλλη, άλλα θέλει συνεχή εξάσκηση και πολύ καλή παρατήρηση!

Κάποια τυπικά σημάδια είναι τα παρακάτω:

Κάποιος που είναι νευρικός, καθαρίζει το λαιμό του, δαγκώνει τα νύχια του ή περπατάει πάνω - κάτω.

Κάποιος που κρατά απόσταση από τον συνομιλητή του ή αποφεύγει να κοιτάξει στα μάτια, τότε ντρέπεται για κάποιο λόγο ή λέει ψέματα.

Μία δυνατή χειραψία συνήθως δίνεται από κάποιον που είναι δυναμικός και έχει αυτοπεποίθηση ενώ το αντίθετο περιγράφει κάποιον άνθρωπο πιθανόν ντροπαλό χωρίς αυτοπεποίθηση.

Σημαντικός είναι και ο τρόπος που γελάμε ή χαμογελάμε, όταν το χαμόγελο περιορίζεται σε κλειστά χείλη ενώ δεν συμμετέχουν στην έκφραση τα μάτια και οι υπόλοιποι μυς του προσώπου, τότε πιθανόν το χαμόγελο να είναι βεβιασμένο και ψεύτικο.

Τι λέει η στάση του σώματος για τον σύντροφο μας ... ή το πρώτο μας ραντεβού

Όταν κάθεται με τα πόδια να κοιτάζουν προς το μέρος μας, είναι καλό σημάδι, μάλλον του αρέσουμε. Αντιθέτως, όταν τα πόδια του κοιτάζουν προς άλλη κατεύθυνση (στο πλάι)  μάλλον αδιαφορεί ή βαριέται.

Όταν μας κρατά το χέρι σφιχτά και τα δάκτυλα μπερδεύονται μεταξύ τους, είναι πολύ καλό σημάδι για το πόσο δεμένος αισθάνεται μαζί μας και δεν φοβάται να το δείξει. Αντιθέτως, όταν μας κρατά από την παλάμη, μάλλον δεν έχει  τη διάθεση να δεσμευτεί μαζί μας και έτσι το κάνει υποσυνείδητα πιο εύκολο να αποτραβηχτεί όταν χρειαστεί.

Όταν αγγίζει συνεχώς τα μαλλιά του ή το πρόσωπό του ενώ μας μιλάει , μάλλον ψεύδεται για κάτι και θέλει να τραβήξει την προσοχή μακρυά από την συζήτηση.

Όταν δαγκώνει τα νύχια του ... είναι προφανώς νευρικός γιατί του αρέσουμε και φοβάται μήπως δεν κάνει καλή εντύπωση.

Ενώ κάθεστε δίπλα δίπλα έχει τα χέρια του σταυρωμένα, δηλώνει άνθρωπο απόμακρο συναισθηματικά που δεν έχει τη διάθεση να ανοιχτεί σε κανέναν προς το παρών τουλάχιστον, και ιδιαίτερα σε μια σχέση μαζί μας.

Αν επιδιώκει να μας αγγίζει συχνά όπως για παράδειγμα να μας ακουμπάει στην πλάτη ... δείχνει ότι του αρέσουμε και δεν φοβάται να το δείξει.

Τέλος, αν ενώ μιλάμε μας κοιτάζει όχι μόνο στα μάτια αλλά και στο στόμα και στα μαλλιά, τότε προφανώς μας "σκανάρει" γιατί τον ελκύουμε!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...