Η ΑΠΙΣΤΙΑ

Photobucket


Στο διαδικτυακό γκρουπ υποστήριξης απατημένων συζύγων "beyond affairs network" η βασική υπεύθυνη Anne Bercht, παραδίδει σεμινάρια σε ζευγάρια που θέλουν να βελτιώσουν το γάμο τους αλλά και στήριξη στους ανθρώπους που έχουν βιώσει ένα επίπονο χωρισμό προκειμένου να ανακτήσουν την αυτοεκτίμηση τους, να δουν τη ζωή μέσα από μια πιο αισιόδοξη ματιά και να προχωρήσουν μπροστά.  

Η Anne εξομολογείται ότι μετά από δέκα-οκτώ (18) χρόνια γάμου, η ίδια βίωσε έντονα συναισθήματα πόνου και απογοήτευσης όταν ο άνδρας της παραδέχτηκε την εξωσυζυγική του σχέση...


"...νόμιζα πως η απιστία συμβαίνει μόνο στους κακούς γάμους και όχι στον δικό μου όπου πάντα υπήρχε τόση αγάπη..."

Η Anne ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει το σπίτι της αλλά οι φίλοι της την συγκράτησαν, ενθαρρύνοντας την να δώσει λίγο χρόνο στη σχέση της από την οποία είχε μόνο θετικές αναμνήσεις... 

Στο βιβλίο της με τον αλληγορικό τίτλο "Η εξωσυζυγική σχέση του άνδρα μου ήταν ότι καλύτερο μου συνέβη" βρίσκουμε μερικά ενδιαφέροντα σημεία για το πως μπορούμε να "προβλέψουμε" την απιστία...αλλά και να την εμποδίσουμε ει δυνατόν...

Μια πρώτη διαπίστωση είναι λοιπόν ότι η απιστία συμβαίνει στους "καλούς" γάμους και συμβαίνει συχνά... στο 80% των γάμων ένας εκ των δύο συζύγων θα απιστήσει...

Αν παραθέσουμε επιγραμματικά μερικά από τα σημάδια που προμηνύουν την απιστία θα λέγαμε ότι:
1. O/H σύντροφός μου περνάει πολύ χρόνο εκτός σπιτιού (περισσότερο από ότι παλαιότερα)
2. Υπάρχει μειωμένη σεξουαλική επαφή μεταξύ μας
3. Αποφεύγει την επικοινωνία
4.Δεν απαντάει στο κινητό
5. Ασκεί κριτική σε ότι κάνω (πολύ περισσότερο από πρώτα)
6. Ξαφνικά δεν σταματά να μιλάει για κάποιο άλλο πρόσωπο (πιθανόν συνεργάτη ή φίλο/η)

Η απιστία δεν είναι πάντα κάτι προσχεδιασμένο. Πολλοί άνθρωποι ομολογούν ότι δεν φανταζόντουσαν ποτέ ότι θα υπέκυπταν σε αυτό το αμάρτημα.

Αυτό που θα μπορούσαμε εμείς να κάνουμε για να αποφύγουμε όσο γίνεται βέβαια μία τέτοια κατάσταση είναι :

1. Nα έιμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας και να επικοινωνούμε τις ανάγκες μας στον σύντροφό μας.
- Τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζομαι ? γιατί είμαι δυστυχισμένος ? Τι είναι αυτό που δεν μου δίνει ο/η σύντροφος μου ? Τι είναι αυτό που δεν μου αρέσει στον/στην σύντροφο μου?
Ποτέ, κανένας εκ των δύο συντρόφων δεν θα καταφέρει να ικανοποιήσει τις ανάγκες του άλλου αν αυτές δεν αποκαλυφθούν και δεν συζητηθούν.
Από την άλλη να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ή να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την επιθυμία του/της συντρόφου μας

2. Nα μην κουβαλάμε λάθη του παρελθόντος στη σχέση μας. Ανασφάλειες και κακή αυτοεκτίμηση που έχουν προέλθει από άσχημες καταστάσεις της παιδικής μας ακόμα ηλικίας αλλά και λάθη προηγούμενων μας δεσμών θα πρέπει να τα δουλέψουμε με τον εαυτό μας, να τα ξεκαθαρίσουμε ώστε να μην μας επηρεάζουν και αποτελέσουν τροχοπέδη της τωρινής μας σχέσης.

3. Είναι γεγονός ότι σε μια σχέση ζωής, είναι απίθανο να μην υπάρξει έστω μία φορά έλξη για κάποιο τρίτο πρόσωπο, από έναν από τους δύο συντρόφους ή ακόμα και από τους δύο. Όταν όμως θέλουμε να κρατήσουμε τη σχέση μας, μπορούμε να παραδεχτούμε ότι όντως μας τράβηξε την προσοχή κάποιο τρίτο πρόσωπο και να κουβεντιάσουμε τι είναι αυτό που μας προσέλκυσε και προφανώς λείπει από τον/την σύντροφό μας ... Η μυστικότητα είναι αυτή που υποθάλπει την απιστία.

4.Να προσπαθούμε να ακούσουμε αυτό που μας λέει ο σύντροφός μας χωρίς να γινόμαστε αμυντικοί (ετοιμάζοντας την ίδια στιγμή στο μυαλό μας την ανταπάντηση...) Ακούω σημαίνει προσπαθώ να μπω στην θέση του άλλου και να καταλάβω, χωρίς βέβαια απαραίτητα να συμφωνήσω ...

5. Να υπάρχει σεβασμός και εκτιμηση.  Πολλές φορές η συμβουλή που μας δίνει ο σύντροφός μας σε κάτι που μας αφορά δεν είναι αρκετή παρά μόνον όταν ακούσουμε το ίδιο από κάποιον τρίτο. Έτσι δείχνουμε ευθέως ότι δεν σεβόμαστε την άποψη του αλλά δίνουμε περισσότερη αξία στην άποψη κάποιου άλλου.

6. Ιδιαίτερα όσον αφορά τον άνδρα, καλό θα είναι να τον επιβραβεύουμε σε ότι κάνει, όπως και αν το κάνει, να του δείχνουμε ότι μας ευχαριστεί και να τον αφήνουμε να αισθάνεται "νικητής". Στους άνδρες αρέσει να κερδίζουν, έτσι εξηγείται και το πάθος τους με άκρως ανταγωνιστικά σπορ όπως το ποδόσφαιρο. Παθιάζονται με την ομάδα τους ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι καν μέτοχοι σε αυτήν... !

7. Διασκεδάστε, παρακολουθείστε μαζί κάποιο σπορ και σχεδιάσετε να περνάτε μαζί δημιουργικό χρόνο όσο πιο συχνά γίνεται. Πρέπει να βρίσκουμε αφορμές να κάνουμε συναρπαστική τη ζωή μας και τελικά να έχουμε σχέση ... μεταξύ μας !

8. Προσπαθήστε να συχνάζετε σε χώρους με λιγότερους πειρασμούς, όπως ένα εστιατόριο αντί για ένα κλαμπ αλλά και να συναναστρέφεστε με άλλα παντρεμένα ζευγάρια που θα αποτελέσουν θετική επιρροή στη σχέση σας.

9. Το κυριότερο, αυξήστε την συχνότητα της σεξουαλικής επαφής...  είναι ο τρόπος (του άνδρα ιδιαίτερα) να δείξεις τα συναισθήματα σου και να πεις σ'αγαπώ!

Τέλος, δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανού σύμβουλου γάμου M. Gary Neuman, σε ένα δείγμα διακοσίων (200) ανδρών που ερωτήθηκαν σχετικά με την απιστία. το 88% απάντησε ότι όταν ένας άνδρας απατά τη γυναίκα του, δεν το κάνει απαραίτητα με μία πιο ελκυστική!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...