Τι μπλοκάρει και τι ενεργοποιεί τα τσάκρα


Προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που εμφανίζονται στη ζωή μας καθημερινά, στρεσάρουμε το σώμα μας και την ψυχή μας.
τραυματικές εμπειρίες από την παιδική μας ηλικία - συναισθηματικές ή σωματικές, κακές συνήθειες, ακόμα και θέματα κουλτούρας είναι κάποιοι παράγοντες που μπλοκάρουν τα τσάκρα.

Τα "κέντρα" μας ενεργοποιούνται συνειδητά ή ασυνείδητα με διάφορους τρόπους.

1. Οι σκέψεις μας. Μία θετική σκέψη επιτρέπει την ομαλή ροή της ενέργειας στο σώμα μας ενώ αντίθετα μία αρνητική σκέψη μειώνει τη ροή της ενέργειας. Για παράδειγμα, μία σκέψη μίσους μειώνει την θετική ροή της κόκκινης ενέργειας (root chakra).

2.O ήλιος. Η σημαντικότερη πηγή ενέργειας. Όπως όλα πάνω στη γη έτσι και τα chakra λαμβάνουν ενέργεια από το φως του ήλιου.

3.Τροφή, κυρίως λαχανικά, τα οποία έχουν αναπτυχθεί έχοντας απορροφήσει την ενέργεια από το φως του ήλιου.

4.Ο Διαλογισμός και η σωστή αναπνοή (yoga) μπορούν να ενεργοποιήσουν τα chakra  

5.Αρωμαθεραπεία. Μέσω της όσφρησης, οι θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και των λουλουδιών ομαλοποιούν την θετική ενέργεια στο σώμα μας.

6 Μουσική. Κάθε μουσική νότα αντιστοιχεί σε κάποιο chakra με αποτέλεσμα ορισμένοι ήχοι να ενεργοποιούν συναισθήματα και να μας ηρεμούν.

7. Τα χρώματα μπορούν να ενεργοποιήσουν την θετική και παραγωγική μας ενέργεια, γι αυτό πάντα έχει σημασία το ντεκόρ του σπιτιού μας ή της εργασίας μας.

8. Τα ρούχα μας επηρεάζουν τη διάθεση μας, το μυαλό μας και τελικά την ενέργεια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...