..."καθαρισμός" των τσακρα με διαλογισμό...

... είμαστε ενέργεια... 

"there are no extra pieces in the universe. Everyone is here because he or she has a place to fill, and every piece must fit itself into the big jigsaw puzzle".
Deepak Chopra.

Τα πάντα γύρω μας είναι ενέργεια. Εμείς οι ίδιοι είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό που είναι φτιαγμένος ο ήλιος μας, το φεγγάρι και τα αστέρια. Είμαστε ενέργεια στη μορφή ανθρώπινου σώματος.
Ζούμε σε ένα ενεργειακό περιβάλλον και επηρεαζόμαστε από αυτό. Αποτελούμε ένα ανοικτό σύστημα που δεχόμαστε θετική και αρνητική ενέργεια από τα πάντα γύρω μας (την αύρα ενός ανθρώπου, το φαγητό που τρώμε, τον εργασιακό μας χώρο, τις διαπροσωπικές μας σχέσεις) την οποία και απορροφούμε ευκολότερα όταν το φυσικό μας σώμα δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένο.


Υπάρχουν αρκετές τεχνικές "καθαρισμού" των ενεργειακών μας κέντρων όπως:

- ρέικι
- διαλογισμός
- γιόγκα
- θεραπεία με χρώματα (τα χρώματα βρίσκονται παντού γύρω μας και επηρεάζουν τις αισθήσεις μας. Το χρώμα επηρεάζει τη διάθεση μας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί θεραπευτικά χαρίζοντας αρμονία στο σώμα και τη ψυχή μας).
-θεραπεία με κρυστάλλους
- αρωμαθεραπεία και άλλα

Ο διαλογισμός απαιτεί ενεργή πνευματική προσπάθεια και εκτός του ότι αποβάλει το άγχος και αναπληρώνει την ενέργεια, προσφέρει επίσης φυσική, διανοητική και πνευματική γαλήνη. Όταν το μυαλό μας είναι απόλυτα γαλήνιο, μπορούμε να βρούμε την πηγή της αληθινής ικανοποίησης.

Για τον "καθαρισμό" των ενεργειακών μας κέντρων σημαντικό είναι να θυμόμαστε τα χρώματα που αντιστοιχούν σε κάθε ένα από τα επτά βασικά τσάκρα.Σ ένα ήσυχο δωμάτιο όπου δε θα μας ενοχλήσει κανείς, καθόμαστε αναπαυτικά στην ξεκούραστη στάση με τα πόδια σταυρωμένα και τη ράχη ίσια έχοντας το κεφάλι, το λαιμό και τον κορμό στην ίδια ευθεία. Για άνεση, μπορούμε να καθίσουμε σ' ένα μαξιλάρι το οποίο θα κρατήσει το σώμα μας ίσιο και θα μειώσει την πίεση που δέχονται τα γόνατα.

Τοποθετούμε τους βραχίονες έτσι ώστε τα χέρια μας να ακουμπούν στα γόνατα μας, με τις παλάμες ανοικτές προς τα επάνω ή με τις χούφτες μας τη μία επάνω στην άλλη, στη βάση της κοιλιάς μας.

Όταν διαλογιζόμαστε, καλό είναι να είμαστε σκεπασμένοι με μία κουβέρτα προκειμένου να μην αποσπάται η προσοχή μας από ρεύματα αέρα ή από το κρύο.

Κλείνουμε τα μάτια μας και συγκεντρωνόμαστε στην αναπνοή μας. Παίρνουμε μερικές βαθιές ανάσες και επικεντρωνόμαστε στην εισπνοή και την εκπνοή. Κάνουμε μία προετοιμασία 5 λεπτών με βαθιές αναπνοές αρχικά και έπειτα πιο ήρεμες.

"Εστιάζουμε σε κάθε τσάκρα ξεχωριστά, ξεκινώντας από την βάση προς την κορυφή.

Εστιάζουμε στο root chakra βλέποντας το σαν μια μεγάλη κόκκινη μπάλα που γυρίζει δεξιόστροφα από τη βάση μας και κινείται προς το έδαφος, ενώ παράλληλα εισπνέουμε και εκπνέουμε κόκκινο φως.

Εστιάζουμε στο sacral chakra βλέποντας το σαν μια μεγάλη πορτοκαλί μπάλα που γυρίζει δεξιόστροφα από τη βάση μας, ενώ παράλληλα εισπνέουμε και εκπνέουμε πορτοκαλί φως.

Εστιάζουμε στο solar plexus chakra βλέποντας το σαν μια μεγάλη κίτρινη μπάλα που γυρίζει δεξιόστροφα ενώ παράλληλα εισπνέουμε και εκπνέουμε κίτρινο φως.

Εστιάζουμε στο heart chakra βλέποντας το σαν μια μεγάλη πράσινη μπάλα που γυρίζει δεξιόστροφα, ενώ παράλληλα εισπνέουμε και εκπνέουμε πράσινο φως.

Εστιάζουμε στο throat chakra βλέποντας το σαν μια μεγάλη μπλε μπάλα που γυρίζει δεξιόστροφα και η ενέργεια της ρέει από το λαιμό προς κάθε χέρι χωριστά και μέχρι τα ακροδάκτυλα όπου ενώνονται οι δύο ροές μαζί, ενώ παράλληλα εισπνέουμε και εκπνέουμε μπλε φως.

Εστιάζουμε στο third eye chakra βλέποντας το σαν μια μεγάλη ίντιγκο μπάλα που γυρίζει δεξιόστροφα ενώ φαντάζεστε τον εαυτό σας να κάθεται σε μία καρέκλα σ ενα δωμάτιο χρώματος ίντιγκο, κοιτάζοντας τα αστέρια έξω από το παράθυρο. Παράλληλα εισπνέουμε και εκπνέουμε ίντιγκο φως.

Εστιάζουμε στο crown chakra βλέποντας το σαν μια μεγάλη βιολετί μπάλα που γυρίζει δεξιόστροφα  και φανταστείτε ένα όμορφο, μεγάλο βιολετί λουλούδι να ανθίζει στην κορυγή του κεφαλιού σας. Παράλληλα εισπνέουμε και εκπνέουμε βιολετί φως.

Στο τέλος, φανταστείτε ένα λευκό λαμπερό φως προερχόμενο από τον ουρανό, να σας διαπερνά από το κραουν τσάκρα και δια μέσω όλων των υπόλοιπων τσάκρα μέχρι κάτω καταλήγοντας στη μητέρα γη. Φανταστείτε τον εαυτό σας να διακατέχεται από λευκό φως με όλες τις χρωματιστές μπάλες που αντιστοιχούν σε κάθε τσάκρα να στριφογυρίζουν λαμπερές. Κρατήστε αυτή την εικόνα για 2-3 λεπτά..."

από reikisecrets, by Martin Lee.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...