Στο μυαλό ένος άνδρα

Στο μυαλό ενός άνδρα...

Πριν κρίνουμε και κατακρίνουμε έναν άνδρα, ας προσπαθήσουμε πρώτα να τον κατανοήσουμε... και να διακρίνουμε τις διαφορές μας.
Ας μην κάνουμε την λανθασμένη υπόθεση ότι ο σύντροφός μας, αγαπά με τον τρόπο που αγαπάμε εμείς, αισθάνεται με τον τρόπο που αισθανόμαστε εμείς, αντιδρά και συμπεριφέρεται με τους τρόπους που θα θέλαμε ή θα συμπεριφερόμασταν εμείς.
Άνδρες και Γυναίκες έχουμε από τη φύση μας διαφορετικό τρόπο συμπεριφοράς, τρόπο αντιμετώπισης και αξιολόγησης καταστάσεων, τρόπους φλερτ και εκδήλωσης της αγάπης μας ακόμα και διαφορετικό...λεξικό...φράσεων...

Οι άνδρες δίνουν στις σχέσεις του αυτό που οι ίδιοι θέλουν ενώ οι γυναίκες αυτό που εκείνες χρειάζονται, έχοντας ο κάθε ένας την εντύπωση ότι ο άλλος έχει τις ίδιες ανάγκες και επιθυμίες με αποτέλεσμα να καταλήγουν και οι δύο ανικανοποίητοι και γεμάτοι αρνητικά συναισθήματα.

Μην έχοντας συνείδηση των διαφορών μας, μην προσπαθώντας να καταλάβουμε και να σεβαστούμε ο ένας τον άλλο, γινόμαστε απαιτητικοί, πικραμένοι, επικριτικοί και αδιάλλακτοι.

Το πιο συχνό παράπονο των ανδρών είναι ότι οι γυναίκες προσπαθούν να τους αλλάξουν.

Ας παραιτηθούμε από την προσπάθεια να αλλάξουμε έναν άνδρα, οι άνδρες ΔΕΝ θέλουν να "βελτιωθούν", όταν μία γυναίκα προσπαθεί να αλλάξει έναν άνδρα του δίνει το μήνυμα ότι είναι "χαλασμένος". Αυτό τον πληγώνει και τον κάνει αμυντικό. Αντίθετα αν νιώσει ότι είναι αποδεκτός όπως είναι θα αναζητήσει από μόνος του τρόπους να βελτιωθεί.

Κριτική και συμβουλές σε έναν άνδρα που δεν το έχει ζητήσει.

Για τους περισσότερους άνδρες είναι σημαντικό να αποδείξουν ότι μπορούν μόνοι τους να πετύχουν τον στόχο τους, ακόμα κι αν είναι πολύ μικρός, η να λύσουν τα προβλήματά τους. Όταν μια γυναίκα δίνει συμβουλές ή προσπαθεί να τον "βοηθήσει", εκείνος μπορεί να νομίζει ότι τον κριτικάρει ή δεν τον αγαπά.
Ας μη ξεχνάμε ότι η εικόνα που έχει ένας άνδρας για τον εαυτό του καθορίζεται από την ικανότητα του να είναι αποτελεσματικός στις προσπάθειες του.

Οι άνδρες αντιμετωπίζουν το άγχος διαφορετικά από τις γυναίκες.

Αποτραβιούνται και κλείνονται στον εαυτό τους, χωρίς να αποτελεί αυτό ένδειξη της αγάπης τους προς τη σύντροφό τους την οποία αφήνουν για λίγο παραμελημένη, ενώ οι γυναίκες έχουν ανάγκη να μιλήσουν προκειμένου να νιώσουν καλύτερα.

Ο άνδρας θέλει να αισθάνεται ότι τον χρειάζονται.

Όταν νιώθει ότι εκτιμούν τις προσπάθειες του και τον εμπιστεύονται, νιώθει δυνατός και έτοιμος να προσφέρει ολοένα και περισσότερα...! Ό άνδρας πρέπει να αισθάνεται νικητής. Μεταδώστε του το μήνυμα ότι τον χρειάζεστε και θα του δώσετε φτερά.

...για έναν άνδρα το να αισθάνεται ότι δεν τον χρειάζονται είναι αργός θάνατος...

Όταν ένας άνδρας αγαπά, χρειάζεται να απομακρύνεται κάθε τόσο... 

Σε αντίθεση με την γυναίκα η οποία όταν αγαπά γίνεται υπερπροστατευτική και καταπιεστική πολλές φορές και "εξαρτώμενη" από τον σύντροφό της, ο άνδρας έχει την ανάγκη να αισθάνεται ελεύθερος και αυτόνομος. Όταν θα σιγουρέψει αυτή του την "ανεξαρτησία" τότε θα θελήσει αυτομάτως να προσφέρει αγάπη αλλά και να δεχτεί την αγάπη που χρειάζεται.

Ας χαλαρώσουμε λοιπόν, είμαστε άξιες να αγαπηθούμε και δεν χρειάζεται να αγωνιστούμε γι αυτό. Άλλωστε, αν προσφέρουμε λιγότερα...ίσως πάρουμε και περισσότερα...

Ο άνδρας για να "ανοιχτεί" και να μιλήσει πρέπει να αισθάνεται αποδεκτός και όχι ότι τον πιέζουν.

ακόμα και αν έχει κάτι να πει, θα αντισταθεί αν αισθανθεί ότι το ζητάμε απαιτητικά. Αν θέλουμε να μοιραστούμε τις σκέψεις μας η τους προβληματισμούς μας με τον σύντροφό μας, καλύτερα να ξεκινήσουμε μία χαλαρή κουβέντα και όταν εκείνος αισθανθεί ότι δεν τον κατηγορούμε ή δεν τον πιέζουμε, τότε σταδιακά θα αρχίσει και εκείνος να ανοίγεται.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον "κυνηγήσουμε" είτε σωματικά, ακολουθώντας τον από δωμάτιο σε δωμάτιο, είτε ψυχολογικά - συναισθηματικά παρακαλώντας τον να μιλήσει ή ακόμα λέγοντας του ότι μας πληγώνει η συμπεριφορά του.

Άνδρες και Γυναίκες έχουμε διαφορετικές "βασικές" ανάγκες

Οι άνδρες πάνω απ' όλα χρειάζονται εμπιστοσύνη, αποδοχή, εκτίμηση, θαυμασμό, επιδοκιμασία, ενθάρρυνση και ύστερα φροντίδα, κατανόηση, σεβασμό, αφοσίωση, σοβαρή αντιμετώπιση, επιβεβαίωση, ενώ για τις γυναίκες ισχύει το αντίστροφο...

Ο άνδρας σπάνια λέει "λυπάμαι"

Γιατί αυτό σημαίνει ότι έκανα λάθος και ζητάω συγνώμη... όταν όμως το ακούσει από μία γυναίκα μπορεί να κάνει θαύματα...
...ο πιο εύκολος τρόπος να αποφύγουμε έναν καυγά είναι να πούμε λυπάμαι...

Αν ο άνδρας κάνει ένα λάθος και αισθανθεί αμήχανα...μην τον κατακρίνεται...

.. Αντιθέτως δείξτε του περισσότερη αγάπη.Δεν θα ζητήσει συγνώμη για το λάθος του. Είναι πολύ οδυνηρό να παραδεχτεί ότι απέτυχε και μας απογοήτευσε με κάποιο τρόπο.

τέλος,

Αν θέλουμε να ζητήσουμε τη βοήθεια ενός άνδρα

-θα πρέπει να είμαστε άμεσες, σύντομες και ποτέ να μην χρησιμοποιούμε τη φράση "θα μπορούσες" αλλά τη φράση "θα ήθελες" να με βοηθήσεις...
-δεν το έχουμε ως δεδομένο ότι θα μας προσφέρει τη βοήθεια του και αν όντως αρνηθεί απλά αποδεχόμαστε την αρνητική του απάντηση και δεν τον απορρίπτουμε. Την επόμενη φορά θα το θυμάται και ίσως είναι πιο πρόθυμος να βοηθήσει.
-οι άνδρες περιμένουν να τους ζητηθεί βοήθεια, σπάνια προσφέρονται από μόνοι τους
-ό άνδρας αισθάνεται περισσότερο γενναιόδωρος όταν ξέρει ότι δεν είναι υποχρεωμένος να προσφέρει και ότι η γυναίκα του δεν προσπαθεί να τον χειριστεί.

.. Οι άνδρες είναι πολύ πιο πρόθυμοι να πουν ναι όταν έχουν τη δυνατότητα να πουν όχι...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...